Ik weet het niet

Als je geen uitkering hebt, ook geen recht hebt op een uitkering, of als je vastloopt en van school af moet en je niet goed weet wat je aan moet met je toekomst, dan kun je voor advies en begeleiding terecht bij de jongerencoach.

De jongerencoach

In de regio Midden-Holland is een jongerencoach die samen met jou optrekt op zoek naar een passende baan en/of opleiding.
Het is de bedoeling dat jij met ons samen inzicht krijgt in wat jouw kansen en mogelijkheden zijn, waar jouw kennis en vaardigheden liggen, maar ook welke leermomenten of knelpunten we samen kunnen aanpakken. Het uiteindelijke doel is dat je een reguliere baan en/of opleiding vindt, waar jij mee aan de slag kunt. Je kunt ook een afspraak maken met de jongerencoach als je stopt met school omdat je vastloopt en niet weet hoe je verder moet.

Ga de uitdaging aan!

Herken jij je zelf in onderstaand profiel?

  • Leeftijd: 17 t/m 27 jaar;
  • Motivatie: Je wilt aan jouw toekomst werken;
  • Beschikbaarheid: In het begin moet je van maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 15:00 uur beschikbaar zijn zodat er afspraken met je gemaakt kunnen worden.
  • Uitkering: Geen

Meld je aan!

Voor aanmelding of vragen maak je een afspraak voor een adviesgesprek, of vraag direct een gesprek aan met de regionale jongerencoach in Gouda via 140 182. Online een afspraak aanvragen kan ook, via www.gouda.nl.

Wist je dat …?

… als je niet fulltime kan werken door ziekte of een handicap, dat de gemeente je helpt met het vinden van een baan of opleiding?

… als je in de gevangenis hebt gezeten wij jou ook helpen met een opleiding of werk?

… wij je ook helpen aan een opleiding of werk als je géén recht hebt op een uitkering?

… je voor deze en andere vragen altijd contact kan opnemen met de jongerencoach van jouw gemeente?

… je de jongerencoach kunt bereiken via telefoonnummer 140 182 ?

Bel 140 182.

Spreek de naam van jouw gemeente in en vraag naar de jongerencoach.

Beroepskeuze

Om een beter beeld te krijgen over verschillende opleidingen, beroepen en branches hebben wij een beroepenthermometer gemaakt. Je vindt hier verder links en tips welke scholen en welke soorten beroepen er zijn, zodat je goed kunt uitzoeken wat bij jou past. Op www.beroepeninbeeld.nl kun je informatie krijgen over veel verschillende MBO beroepen en filmpjes bekijken. Wil je een beroepskeuzetest doen? Ga naar keuzetest.carrieretijger.nl. Kijk ook eens op de website www.ikkan.nl en doe de talentenvertaler om erachter te komen waar jij goed in bent.

Meer links
www.ikkan.nl
www.beroepeninbeeld.nl